Diada Nacional de Catalunya

Aquest diumenge passat, després d’un any d’absència, tornàvem a Alcover per compartir plaça, una plaça amb un encant especial com l’Església vella, amb la colla local en motiu de la celebració de la Diada Nacional.

Vam tancar l’actuació les dues colles amb els pilars de comiat i al so del segadors. En el nostre cas dos pilars de quatre simultanis.

Xavi Estebanell

Amb una puntualitat a la que no ens tenia acostumats aquesta diada, van obrir plaça els Xiquets d’Alcover descarregant el tres de sis.

Era el nostre torn i no volíem una diada més, volíem seguir marcant una línia que ens ha de dur al final de temporada que desitgem. El nostre primer castell era un quatre de sis amb agulla, que tot i treballar un pel obert des de l’inici no va patir gens en tot el seu recorregut. Aquest castell pot donar-nos moltes alegries si hi posem treball.

A segona ronda la colla amfitriona feia un intent desmuntat de quatre de sis i donava pas al “nostre” castell, el tres de set. Tot i alguns canvis en l’estructura i la canalla, va pujar amb bona mida i amb un lleuger tremolor, fet que no va suposar cap impediment per descarregar-lo de nou. És el novè d’enguany i es una construcció que de ben segur donarà molt de joc aquest darrer tram de temporada, els assajos i el treball ho diran.

A tercera ronda els d’Alcover descarregaven el tres de sis amb agulla i ens deixaven pas de nou per arrodonir la nostra actuació. Tancàvem la nostra ronda de castells amb el dotzè dos de sis de la temporada. Aquest castell ja és marca de la casa les últimes temporades, trenta-sis en els darrers tres anys, i com a tal el vam encarar. Va pujar mogudet fins a la carregada però coincidint amb la sortida de la canalla vam aconseguir parar-lo i afrontar una plàcida descarregada.

Ara havíem de posar la cirereta a la diada i després d’un nou intent desmuntat de quatre de sis per part dels alcoverencs descarregàvem de nou el pilar de cinc, un pilar de cinc que volem rodejar ben aviat d’una estructura.

Vam tancar l’actuació les dues colles amb els pilars de comiat i al so del segadors. En el nostre cas dos pilars de quatre simultanis.

Ja el dilluns participàvem dels actes de la celebració de la Diada Nacional al nostre poble. Ben d’hora a la Plaça de l’Església i després dels balls dels gegants i l’Esbart dansaire, arribava el nostre torn plantant tres pilars i donant per tancat un cap de setmana ben profitós.

Aquest dimarts tornem als assajos a l’horari habitual (canalla i escola 19h i general 20h) per seguir treballant i fer que els nostres objectius siguin cada cop més prop de ser assolits.

Amunt Xiquets!!!

Crònica per Xavi Estebanell

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *